Söndagsmiddag
Idag blev det en sen men rejäl söndagsmiddag!!
Entrecote som stekts hastigt i grillstekpannan,och bara salt som krydda.
Potatisrulltårta,sparris,vitlökssmör och sause verte.
Till det drack vi ett glas av Morbergs röda!
POTATISRULLTÅRTA
1 rulle smördeg
8 kokta kallpressade potatis
1 tsk vitlökssalt
300 g riven ost
1 äggvita
Lägg ett lager av den pressade potatisen på smördegen,salta med vitlökssaltet.
Lägg på ett lager riven ost (spara lite till garneringen)
Rulla ihot till en rulltårta,från långsidan!
Skär i 12 bitar.
Lägg i muffinsformar.
Pensla med äggvitan och strö på ost
Grädda i 200-225 grader i ca 15-20 min.
Sause verte
2 äggulor
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
2 dl olja
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
2 msk persilja
1 pressad vitlöksklyfta
Vispa äggula med vitvinsvinäger,senap och salt
Häll försiktigt i olja i en fin stråle under kraftig vispning
Rör ner kryddorna
Smaka av och salta mer och peppra om du så tycker
Servera till kött
Kram//Erica