RÄKCHEESCAKE

  
 
 
 
RÄKCHEESCAKE
 
100 g philadelfiaost
2-3 dl creme fraiche
1 msk majonäs
1/2- 1 dl dill
2-3 dl skalade och grovhackade räkor
1/2 finhackad stor rödlök
2 hårdkokta ägg, finhackade
salt 
citronpeppar
3 gelatinblad
rom och citron till garnering
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten
Rör philadelfiaosten och creme fraichen till en slät smet.
Blanda ner majonäs, räkorna, dillen, rödlöken och äggen.
Blanda.
Smaka av och salta och peppra.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dom och smält dom på låg värme i micron i en skål.
Rör ner gelatinet i räkröran
Lägg gladpack i en rund engångsform i aluminium.
Häll i smeten.
Låt stelna i kyl.
Vid servering stjälper man upp räkcheescaken på en tallrik.
Tar bort plasten och garnerar med rom och citron.
(Det är även gott att blanda ner finhackad gravad lax i röran)
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 Erika Skogly:

skriven

Så gott! Goda ingredienser!

2 coffeeandcupcake.blogg.se:

skriven

Så gott :) Ha en bra dag :)

Kommentera här: