Olivkakor
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/image_54a199d7ddf2b30861b764d6.jpg)
Enkla att göra och festliga att bjuda på till fördrinken, på buffébordet eller något att äta till tolvslaget
Olivkakor
16 st
50 g mjukt smör
1 dl finriven Västerbottensost el parmesan
1 dl mjöl, ( ta rismjöl för glutenfria kakor)
gröna oliver
Rör ihop ost, smör och mjöl till en deg.
Dela degen i 16 bitar och rulla till bollar.
Lägg bollarna på bakplåtsklädd plåt och tryck ner en oliv i varje boll.
Tycker man inte om oliver så hoppar man över det.
Grädda i 225 grader i ca 10 min.
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/image_54a19ae72a6b223bf550190f.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/image_54a19b04ddf2b37e32129056.jpg)
Kram//Erica