Snabb Leverpastej

 
När Erika och grabbarna hälsade på förra fredag bytte vi våra hemmagjorda leverpastejer med varandra.
Hennes var jättegod. Den var bredbar Medans den jag hade gjort var att skära i skivor.
Som rubriken säger var hennes snabb gjord. Min skulle ju ugnsbakas länge.
 
Här kommer iaf receptet på hennes 
 

Snabblagad leverpastej

400 gram findelad kycklinglever
1 gul lök finhackad
salt och peppar
25 gram smör till stekning
2 dl grädde
100 gram smör
1 tsk torkad timjan
0,5 dl färsk finhackad persilja
1 konservburk sardeller med kapris
1 msk whisky

Stek levern i rikligt med smör, tillsammans med hackad lök. På med salt och peppar. När levern är genomstekt, slå på 1 msk whisky. Pudra över timjan. Slå över i en matberedare. Slå på grädde, i med persilja och sardellerna. Klicka i smöret och mixa tills det är en slät smet. Slå upp i mindre formar och ställ kallt över natten, eller frys in det du vill ha till senare.

 
 
 
 
Besök min vän på Smaskelismaskens.blogspot.com
 
 
kram//Erica
  

Kommentarer:

1 coffeeandcupcake.blogg.se:

skriven

Leverpastej är ju så gott :)

Kommentera här: