Apelsinsås
Kyckling i apelsinsås
4 port
4 kycklingfiléer
salt
peppar
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
1 dl grädde
2 apelsiner
1 msk soja
1 tsk socker
1 msk maizenaredning
Salta och peppra kycklingfiléerna och lägg dom i en smrd ugnsform.
Stek i ugnen, 200 grader i ca 15-20 min.
Kontrollera att kycklingen är ordentligt genomstekt innan du serverar.
Såsen: Riv skalet av en apelsin, riv direkt ner i en kastrull.
Pressa även ner saften från apelsinen.
Tillsätt vattnet, buljongtärningen, sojan, gräddenoch sockret.
Sila även ner skyn från den klara kycklingen.
Koka upp såsen och låt koka nån minut.
Medans såsen kokar skär du skalet av den andra apelsinen och skär ut fina apelsinfileer.
Häll apelsinsåsen över de färdiga kycklingfileerna och garnera med apelsinfileerna.
Servera med ris.
Kram//Erica