Baconlindad Sparris
Grillad baconlindad sparris är bland det godaste jag vet.
Vi har det ofta som ett tillbehör till grillat kött, fast jag skulle kunna äta enbart sparrisen.
Men i fredags åt vi den grillade baconlindade sparrisen som förrätt tillsammans med en parmesansås, pinjenötter och hyvlad parmesan.
Parmesansås
4 st förrättstallrikar
ca 1 1/2 dl créme fraiche
1 dl finriven parmesan
1 msk finrivet citronskal
salt
Rör ihop allt och smaka av med ev lite salt.
1 knippe färsk grön sparris
1 pkt bacon
pinjenötter
Bryt av den nedersta delen på sparrisarna.
Linda in sparrisarna i baconskivorna.
Jag brukar ta 2 sparrisar och så lindar jag en baconskiva omkring dom.
Grilla tills baconet är klart.
Lägg en klick av parmesansåsen på 4 tallrikar,
lägg på 2 sparrisknyten på varje.
Strö över pinjenötter och den hyvlade parmesanen.
Ät och njut!
Kram//Erica