Baconlindad Sparris

 
Grillad baconlindad sparris är bland det godaste jag vet.
Vi har det ofta som ett tillbehör till grillat kött, fast jag skulle kunna äta enbart sparrisen.
Men i fredags åt vi den grillade baconlindade sparrisen som förrätt tillsammans med en parmesansås, pinjenötter och hyvlad parmesan.
 
 
Parmesansås
4 st förrättstallrikar
 
ca 1 1/2 dl créme fraiche
1 dl finriven parmesan
1 msk finrivet citronskal
salt
Rör ihop allt och smaka av med ev lite salt.
 
1 knippe färsk grön sparris
1 pkt bacon 
 
pinjenötter
 
Bryt av den nedersta delen på sparrisarna.
Linda in sparrisarna i baconskivorna.
Jag brukar ta 2 sparrisar och så lindar jag en baconskiva omkring dom.
Grilla tills baconet är klart.
 
Lägg en klick av  parmesansåsen på 4 tallrikar,
lägg på 2 sparrisknyten på varje.
Strö över pinjenötter och den hyvlade parmesanen.
 
 
Ät och njut!
 
Kram//Erica

Kommentera här: