Brödskedar
Idag har jag gjort ätbara serveringsskedar till midsommaraftonensbuffe.
Tänkte att det skulle vara en kul grej att servera några röror och kunna äta även det dom serveras i!
BRÖDSKEDAR
ca 30 st
25 g jäst
3 dl ljummet vatten, 37 grader
1/2 tsk salt
7-8 dl vetemjöl
Asiatiska soppskedar
Lös jästen i det ljumma vattnet.
Rör ner salt och mjölet.
Rör till en smidig deg, knåda den i några minuter.
Låt jäsa i minst 30 min i rumstemp under glad pack.
Kavla ut degen så tunt du bara kan.
Skär ut en bit deg och drapera på skeden.
Klipp bort överflödig deg.
Grädda i 175-200 grader i 10-15 min.
Fylld med skagenröra.
Röra med rökt älghjärta, äpple och pepparrot.
Kram//Erica
Kommentarer:
2
Ann-Catrin :
Godkväll:-) Som Bibbi skriver du är verkligen påhittig. Och gott och fint ser allt ut det du gör. Tack för inspirationen! Fortsatt trevlig helg!
Svar:
Erica Hermansson
3
Mårtenssons kök:
Vilken rolig idé att servera röror på, den ska vi lägga på minnet!
Kul att du tittade in i vårt kök, det är alltid lika roligt med nya tips, både på bloggar och på mat. Det ser ju väldigt trevligt ut här hos dej.
Hoppas du haft en fin midsommarhelg,
kramar
Svar:
Erica Hermansson
5
gia:
Ååå vad häftigt 😊 så mingligt. Det vill jag prova 😊 men jag har inte sådana skålar? ? Undra om man kan göra det an aluminium folie? ? Bra idé du har här 😊 ha det gott
Svar:
Erica Hermansson
skriven
Du är alltid så påhittig 😉
Ser hel läckert ut 👍😃
Kram Bibbi