Brynt smör

Lunchen blev en god svensk klassiker:
sill och färskpotatis.
Men gjorde brynt smör och skedade över potatisen, ojojoj va gott!
 
Brynt smör
Värm en klick smör i en gryta.
När det slutar skumma och bubbla och börjar få en bärnsstensfärg, ta grytan från plattan.
Man får passa smöret för det kan lätt bli bränt, å det vill vi inte ha!
Skrapa inte loss det som ligger på botten.
Skeda nu det brynta, goda smöret över kokt färskpotatis och sillen.
 
Var och åt en glass på Smultronstället i Söderköping idag.
Där kan man glass!
Jag och Torbjörn delade på denna skapelse.
 
 
Väldigt god och väldigt Stooor!
 
Hade velat fota alla glassar men det går ju inte.
Men denna skapelse var ju så läcker!
 
 
 
Sigge blev bjuden på lite mjukglass!!
Rekomenderar Smultronstället, fin service och läckra goda glassar.
Kön sinade aldrig!
 
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: