FRITERAD CAMEMBERT
Efter att ha ätit resterna av Grekisk Pytt till middag ( inte för att jag klagar över det)
så blev jag sugen på efterrätt.
Kikade vad som fanns hemma i kylen.
Första gången jag åt friterad camembert var i Piteå på Noliamässan för ett X antal år sen.
Men att fixa till det hemma är inte svårt.
1 camembert ost ( delade denna ost i tre bitar)
mjöl
1 uppvispat ägg
panko (asiatiskt ströbröd)
vatten
hjortron
vispad grädde
vanlig neutral olja
smör
Jag delade osten i tre bitar.
Skar även bort lite av det tjocka vita lagret som täcker osten.
Blötte osten först i vatten, sen doppades den i vanligt mjöl.
Se till att hela ostbiten är täckt med mjöl.
Sen ska osten ner i det uppvispade ägget och sen ner i skålen med ströbrödet Panko.
Jag stekte min panerade Camembert i olja och lite smör i en liten stekpanna.
Så någon fritös behövs inte för att göra denna läckerhet!
Bra va?!?!
Stek tills osten blir gyllenbrun runt om.
När osten är färdig, lägg den på hushållspapper så lite av fettet hinner rinna av.
Servera den varma camemberten med hjortronsylt och vispad grädde!
Kram//Erica
Kommentarer:
2
helena johansson:
undrar var du fått tag på de urläckra skedarna /skålar eller vad man skall kalla dem
Svar:
Erica Hermansson
skriven
Vilken godsak smarrigt. En helt annat ämne. När jag bakar frö-knäcke får jag det inte hårt /knaprigt.!! Vad gör jag gör fel? Gräddar 150 grader sen i 80 gradet 45 min. Slår av ugnen menö låter brödet vara kvar över natten. Tacksam för tips!!'