Jordärtskockspannacotta m älgrullar
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/6-3/image_54475dbce087c3033c2e9736.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/6-3/image_54475dae9606ee5a0b6486d3.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/6-3/image_54475daa9606ee59e438f4cb.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/6-3/image_54475db22a6b2270bc6063e1.jpg)
Jordärtskockspannacotta
4 förrättsportioner
3 st jordärtsskockor
2 potatisar
2 msk vitt vin
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 gelatinblad
Skala potatis och jordärtsskocka, skiva tunt och koka mjuka i saltat vatten.
Häll bort kokvattnet.
Slå på grädde, vin och krydda.
Kör slät med stavmixer.
Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 min.
Blanda ner gelatinbladen i den varma puren.
Rör tills gelatinet löst sig.
Smaka av m kryddor och salt.
Häll upp i portionsskålar/glas.
Låt stelna i kyl minst 3 tim.
Kan med fördel göras dagen innan.
Älgrullar
6 skivor rökt älgstek
1 dl färskost
ca 1 msk riven pepparrot
Rör ihop färskost m pepparroten.
Lägg älgsteken lite omlott på glad pack.
Bred ut pepparrotsosten på älgsteksskivorna.
Gör en rulle och linda in i glad pack, gör en hård rulle.
Låt ligga i kylen någon timme.
Skär i cm tjocka bitar, trä upp på pinnar.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/6-3/image_54475db99606ee4b505e2f5a.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/6-3/image_54475dbfddf2b30709a16ccf.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/6-3/image_54475dc5e087c36928835c48.jpg)
Kram//Erica
skriven
Hej! Ser riktigt smarrigt ut! Vad har du för fin pinne du trätt upp köttet på ;)