Sirapslimpa

 
Till soppa är det gott med nybakat bröd.
Dessa limpor är väldigt enkla att baka, bara att röra ihop och bre ut i smord långpanna eller i 3 avlånga formar.
Denna gång gjorde jag limporna i formar.
 
Sirapslimpor
3 limpor
 
1 liter fil
3 dl mörk sirap
ca 14 dl rågsikt
1 msk brödkryddor
1 msk bakpulver
1 msk bikarbonat
ev russin
Blanda alla ingredienser väl.
Häll smeten i smorda formar.
Grädda i 125 grader i ca 40 min.
Efter 40 min öka värmen till 175 grader, i ca 15 min.
Testa med sticka, den ska vara torr.
 
 
 
 
 
Sirapslimpa med russin
 
Inga russin i denna.
 
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 ɑ n n i k ɑ:

skriven

Gott

Svar: Och enkelt att göra!Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: