Köttfärssoppa

 
Kokade en enkel köttfärssoppa till brödet igår.
Hade en klump köttfärs i frysen på ca 400 g, så jag gjorde en grönsaks/köttfärsröra. 
Använde hälften till soppan och andra hälften till vårrullarna idag. ( recept kommer snart på vårrullar och Sötsursås)
 
Köttfärssoppa.
2 charlottenlökar, finhackad
1/2 grön chili, finhackad
1/2 paprika, finhackad
400 g köttfärs
2 grovt rivna morötter
1 liten burk majs
fint hyvlad vitkål
salt, paprikapulver, vitpeppar
smör
Stek lök och chili i lite smör.
Smula ner köttfärsen och bryn den.
Ner med resten av ingedienserna i stekpannan.
Smaka av med kryddorna.
Nu är basen klar.
 
För två portioner soppa gör du så här.
5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 grovt riven potatis
1 msk tomatpuré 
Skeda ner så mycke du vill av den stekta köttfärsröran.
( resten av röran kan frysas eller göra enkla vårrullar som jag tipsar om i nästa blogginlägg)
Kokas till potatisen är mjuk, Smaka av med salt.
Är smaken för tam, häll i lite kalvfond.
Strö i lite oregano.
Servera soppan med en klick creme fraich och oregano.
 
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 Irene Stoltz Öhman:

skriven

Den här soppan förbereder jag till morgondagen. Toppen att man kan göra halva jobbet idag.
Tack Erica!

Svar: Men ingen orsak Irene. Du kan göra hela soppan klar. Blir bara godare när den får mogna! Då är det bara att värma, enkelt å snabbt har man middag.Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: