Krustader m olika fyllningar.
Krustader med olika fyllningar är enkelt att göra, tar lite tid att förbereda för fyllningen ska i precis när dom ska serveras för att inte bli blöta och sladdriga.
Jag har testat göra med både kall och varma fyllningar.
Fick direkt två varma favoriter!!
Krustad med leverpastej.
12 små krustader
1/2 halv ask bredbar pastej
1/2 dl vispad grädde
smörgåsgurka
Rör pastejen smidig, rör ner den vispade grädden i pastejen.
Fyll krustaden och garnera med smörgåsgurkan.
Krustad med Kaviarfyllning
12 krustader
1/2 dl vispad grädde
1 tsk fint riven rödlök
dill
2 msk kaviar, typ Kalles
12 skalade räkor
salt, peppar
Blanda lök, kaviar och dill i den vispade grädden.
Smaka av.
Fyll krustaderna och toppa med räkorna och lite dill.
Nu kommer ett gäng varma varianter.
Här är basen i krustaderna lika, sen toppar man som man vill.
Västerbottensostkrustader.
24 st
1 dl creme fraiche
1 ägg
2 dl riven västerbottensost
salt&peppar
Rör ihop allt, och fyll krustaderna.
Grädda i 200 grader ca 5-10 min.
Ta ut och toppa med löjrom, renstek, lufttorkad skinka, räkor mm mm.
Servera på dirren.
Ost & olivfyllda krustader
24 st krustader
150 g riven västerbottensost
200 g philadelfiaost
12 oliver
Rör ihop ostarna.
Fyll krustaderna och tryck ner en halv oliv i varje krustad.
Grädda i 200 g i ca 10 7-10 min.
Hittade dessa krustader hos Smaskelismaskens.bloggspot.se
Bacon&Svampstuvning
12 st
1/2 pkt bacon
1/2 dl förvällda kantareller
1 finhackad charlottenlök
smör
vitpeppar
ev salt
1 msk mjöl
1-1 1/2 dl grädde
1 dl fint riven parmesan
Fräs lök och svampen i smör.
Rör ner finhackad bacon och fräs runt lite.
Strö över mjöl och häll i grädden.
Koka i nån minut till en fin stuvning
Salta om det behövs och pudra över m lite vitpeppar.
Ta kastrullen från plattan och rör ner hälften av osten.
Fyll krustaderna.
Toppa med resten av osten.
Grädda i 200 grader i ca 10 min.
Chilicheese
brieost
finhackad chili
Kantskär brieosten och mosa den med en gaffel
Finhacka chilin och blanda med osten.
Fyll i krustaderna.
200 grader i ca 10 min
Varm brie/ camembert och hjortronkrustad
Mosa osten.
Jag hade brieost hemma och det smakade urgott, tog bort lite hårda kanter så den gick lättare att mosa.
Fyll osten i krustaderna.
Grädda i 200 grader i 7-10 min.
Ta ut ur ugnen och dit med en rejäl klick hjortronsylt innan du stoppar den i munnen.
Mina favoriter blev chili och den med hjortron.
Sen föddes en skaparlusta att kolla hur man gjorde egna Krustader.
Så jag kollade upp det.
Ett speciellt järn krävs och så friteras dessa.
Kanska man hittar ett krustadjärn på någon loppis, då blir det säkert att testa även att göra egna från grunden.
Nu lite bilder från Nyårsdukningen.
Kommentarer:
2
Anonym:
Hej Erika. Fin blogg du har. Jag måste testa aromkakan snart. Tips om du vill förfylla krustaderna; smält smör och pensla krustaderna invändigt. Ställ lite kallt så stelnar smöret och blir en skyddande hinna. Då kan du fylla i förväg utan att de blir blöta och sladdriga. Men det funkar inte med flytande margarin - det räknar du nog ut själv också. /Marlene Idenäs
Svar:
Erica Hermansson
skriven
Hej Erica! Krustaderna ser väldigt goda ut! Kanske kan du hitta ett krustadjärn på Yardsale.se? (en ny svensk köp-och-sälj-sajt)