Leverbiff

 
Detta är rejäl husmanskost. 
Jag äter inte levermat själv, men för att göra andra lyckliga så gör jag mat ibland som jag inte äter själv.
Goda blev visst biffarna iaf! 
 
Leverbiffar 
4 port
 
1 fryst 'korv' mald lever
200 g fläskfärs
1 ägg
1 gul lök, grovt riven
1 stor rå potatis, fint riven
0,5 tsk vitpeppar
  2 tsk salt, ev lite mer
smör att steka i
 
2 dl grädde
1 msk soja
 
Skala och riv den gula löken på den grova sidan, direkt ner i en bunke.
Skala potatisen och riv den på den fina sidan, ner i bunken.
Rör ner den malda levern, fläskfärsen, ägget o kryddorna.
Är du osäker på kryddningen så kan du steka en liten provbiff.
Stek i smör.
Klicka ut biffarna i stekpannan, stek på medelvärme.
När biffarna är färdiga, häll över grädden o sojan och låt koka upp.
Servera med kokt potatis, lingon o pressgurka!
 
Recept på gurkan, klicka på länken här nedan:
 
http://ericasmeny.blogg.se/2014/may/gammeldax-pressgurka.html
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: