Fläskfilegratäng med ostbollar

 
 
 
 
Fläskfilegratäng med ostbollar
4 port
 
ca 500 g fläskfile
1 påse ostbollar ( finns vid chipsen och ostkrokarna)
champinjoner 7-8 st
salt, peppar
smör att steka i
 
Sås: 4 msk smör
4 msk mjöl
7 dl mjölk
vitlökspulver
salt, vitpeppar
 
riven ost
 
Skiva fläskfilén i centimetertjocka skivor.
Skär champinjonerna i kvartar.
Stek köttet i smör, salta och peppra ( köttet får nog stekas i omgångar).
Lägg köttet åt sidan och stek champinjonerna, salta o peppra dom.
Koka såsen. Smält smöret och vispa ner mjölet och vispa runt en liten halv minut.
Späd med mjölken till en slät och lagom tjock sås.
Salta, peppra och i med lite vitlökspulver, eller lite riven färsk vitlök.
 
Smöra en ugnsform.
Lägg hälften av köttet och svampen i botten.
Strö över halva påsen ostbollar och häll över med hälften av såsen.
Så dit med resten av kött o svamp, på med ostbollarna och såsen.
Avsluta med riven ost.
Gratängen ska så in i ugnen, 200 grader i 45 min.
Täck gratängen dom första 20-25 min med ugnsfolie.
 
Vi åt pressad potatis till.
  
 
 
 
 
 
 Hittade receptet på Hemmets journal.
 
 
 
Kram//Erica 

Kommentarer:

1 rememberthiis.blogg.se:

skriven

Ser galet gott ut :)

Svar: Tack snälla. Det var riktigt gott!!Kram och ha en fin tisdag//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: