Fläskfilegratäng med ostbollar
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/image_56e6fae62a6b221a1706d681.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/image_56e6fae12a6b221a1706d680.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/image_56e6fad92a6b22944315cfa4.jpg)
Fläskfilegratäng med ostbollar
4 port
ca 500 g fläskfile
1 påse ostbollar ( finns vid chipsen och ostkrokarna)
champinjoner 7-8 st
salt, peppar
smör att steka i
Sås: 4 msk smör
4 msk mjöl
7 dl mjölk
vitlökspulver
salt, vitpeppar
riven ost
Skiva fläskfilén i centimetertjocka skivor.
Skär champinjonerna i kvartar.
Stek köttet i smör, salta och peppra ( köttet får nog stekas i omgångar).
Lägg köttet åt sidan och stek champinjonerna, salta o peppra dom.
Koka såsen. Smält smöret och vispa ner mjölet och vispa runt en liten halv minut.
Späd med mjölken till en slät och lagom tjock sås.
Salta, peppra och i med lite vitlökspulver, eller lite riven färsk vitlök.
Smöra en ugnsform.
Lägg hälften av köttet och svampen i botten.
Strö över halva påsen ostbollar och häll över med hälften av såsen.
Så dit med resten av kött o svamp, på med ostbollarna och såsen.
Avsluta med riven ost.
Gratängen ska så in i ugnen, 200 grader i 45 min.
Täck gratängen dom första 20-25 min med ugnsfolie.
Vi åt pressad potatis till.
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/image_56e6fad4e087c3388995d0f6.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/image_56e6fae12a6b221a1706d680.jpg)
Hittade receptet på Hemmets journal.
Kram//Erica
skriven
Ser galet gott ut :)