Saffransbiscotti
Saffransbiscotti är något som jag alltid bakar.
Är en toppen bra 'gåbortpresent'.
Går att baka i god tid och förvaras i en burk i rumstemp.
Slopa saffran o du har biscotti, tillsätt cacao eller smält choklad och du får chokladbiscotti.
Saffransbiscotti
75 g rumsvarmt smör
3 dl socker
3 ägg
0,5 g saffran el 0,75 msk saffransessens
7 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
150 g grovhackad mandel ( pistage ger en fin grön färg)
Rör smör och socker pösigt.
Rör ner ett ägg i taget.
Rör ner övriga ingridienser
Dela degen i tre ( jag gör 4, för jag vill ha mindre skorpor) .
Rulla ut till längder.
Lägg på bakpappersklädd plåt.
Grädda i 200 grader i 30 min.
Skär längderna i sneda kakor.
Lägg kakorna med snittytan uppåt.
Torka kakorna i 120 grader i 20 min.
Vänd på kakorna och torka 20 min till.
Kram//Erica