Radiokaka
Radiokakan hamnar under Nostalgikategorin.
Mamma och mormor gjorde denna till jul när jag var barn.
Den gjordes i en avlång stor sockerkaksform, så skivorna blev stora och mäktiga.
Jag gjordecen egen form av ett flingpaket, blev perfekt i storlek.
Radiokaka
250 g cocosfett
200 g mörk choklad
50 g ljus choklad
2 ägg
3 dl florsocker
finger Mariekex
Förbered formar, klä dom med bakplåtspapper.
Smält cocosfett och chokladen försiktigt i en kastrull.
Vispa ägg och florsocker i en bunke.
Häll ner chokladblandningen i äggsmeten under vispning.
Häll lite av chokladsmeten i formen så att det täcker.
Lägg i kex , på med ett lager choklad, kex....avsluta med choklad.
Ställ i kylen att stelna över natten.
Ta fram i rumstemp en stund innan du skär kakan i skivor, lättare att få snygga skivor!
Kram//Erica