Radiokaka
Radiokakan hamnar under Nostalgikategorin.
Mamma och mormor gjorde denna till jul när jag var barn.
Den gjordes i en avlång stor sockerkaksform, så skivorna blev stora och mäktiga.
Jag gjordecen egen form av ett flingpaket, blev perfekt i storlek.
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/e0b2bf00-49a4-48fa-a8ed-ac2e8dd6d4e5-9390-0000061163843487_5bff86fae087c31589466c5c.jpg)
Radiokaka
250 g cocosfett
200 g mörk choklad
50 g ljus choklad
2 ägg
3 dl florsocker
finger Mariekex
Förbered formar, klä dom med bakplåtspapper.
Smält cocosfett och chokladen försiktigt i en kastrull.
Vispa ägg och florsocker i en bunke.
Häll ner chokladblandningen i äggsmeten under vispning.
Häll lite av chokladsmeten i formen så att det täcker.
Lägg i kex , på med ett lager choklad, kex....avsluta med choklad.
Ställ i kylen att stelna över natten.
Ta fram i rumstemp en stund innan du skär kakan i skivor, lättare att få snygga skivor!
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/eb66d73a-d0f8-4fb6-bffd-f5db8e7b088e-9390-0000061168dd2ac3_5bff872ee087c3157861f47c.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/42798d1c-3f09-41e0-825f-7d07e6dce757-9390-000006117098c891_5bff87692a6b22b55eabdb5c.jpg)
Kram//Erica