Vaniljkaka/Vaniljrutor

 

VANILJKAKA/VANILJRUTOR


Vaniljkräm:
6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild)
4 dl mjölk
2 msk vaniljsocker
Smet:
250 g rumstemprerad smör
4 dl socker
4 ägg
2 ½ tsk bakpulver
5 dl vetemjöl

1 tsk nymald kardemumma
Garnering:
50 g mandelspån

Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Blanda mjölk, vaniljpulver och vaniljsocker tills du får en kräm. Ställ åt sidan. Rör smöret och socker med en elvisp tills det blir luftigt. Vispa i ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och sikta ner det i äggblandningen. Häll i vaniljsåsen och blanda försiktigt. Se till att allt blandas ordentligt, rör allting med en slickepott eller slev.

Häll ut smeten i en stor och smord form. En springform är för liten, en stor pajform på 29 cm är bra. Jag använde en liten långpanna, 25x35 cm ungefär,klädde formen med bakplåtspapper. Strö på mandelspån och grädda mitt i ugnen i ca 35-40 min. Låt kakan svalna och ställ sedan i kylen. Servera kakan kall. Låt gärna stå i kylen några timmar innan servering, den blir desto godare dagen efter den har bakats.

 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 Fröken Rödlök:

skriven

Vad goda de ser ut, mums!

Svar: Tack snälla! Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: