Ägg-i-moln/Cloud eggs

 
Ibland måste man lyxa till vardagen.
Sängen är renbäddad med nya sängkläder, nyhetsmorgon på tv och frukostbrickan är fylld med godsaker.
Jag har testlagat och bakat lite nyheter som nu ligger på brickan.
Nu ska jag njuta av:
Engelska scones, Rabarbercurd,Blåbärsmarmelad, Hallon&Passionsfruktsylt och så denna fluffiga skapelse Ägg-i-moln.
 
 
Ägg-i-Moln (Cloud eggs)
 
1 ägg per person
 

1. Sätt ugnen på 225 grader. Separera äggulan från äggvitan.
2. Vispa äggvitan hårt med elvisp tills vitan har blivit fast och ett hårt skum.

3. Ta en sked och klicka ut skummet på ett bakplåtspapper så det blir en rund form. Låt mitten vara platt.

Klicka ut skummet på ett bakplåtspapper.

4. Lägg in äggvitan i ugnen i 4-5 minuter.
5. Lägg äggulan i mitten av ”molnet” och lägg in i ugnen för ytterligare två minuter.

(Jag gillar inte så rinnig gula så jag la i gulan direkt och körde äggmolnet 6-7 min)

 
 
 
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: