Lös upp jästen i vattnet. Rör i hälften av vetemjölet, saltet och oljan. Rör ner resten av mjölet och blanda till en lös deg. Låt degen jäsa övertäckt i cirka 20 minuter till dubbel storlek.
Värm ugnen till 200 grader.
Dela degen i två delar och kavla ut dem till 0,5-1 cm tjocklek. Använd rikligt med mjöl vid kavlingen så att inte degen fastnar. Pensla degen med vatten och strö över salt och vallmofrön.( jag gräddade några utan något på oxå)
Skär degen i 1 cm breda remsor. Vrid remsorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa övertäckta i 10–15 minuter.
Grädda grissinin i cirka 20 minuter tills de är gyllenbruna. Om de inte blir helt spröda kan du eftertorka dem i ugnen. Stäng då av värmen och öppna luckan så torkar de snabbt. Förvara dina grissini torrt och svalt.
skriven
Grissini är sjukt gott! :D