Parmesankex
Ihelgen har ett av mina barn tagit juristexamen.
En fin ceremoni i Uppsala har vi fått vara med om.
Sen blev det bubbel och buffe, som jag fixat.
Ett tugg var Parmesankex.
Parmesankex
Ca 35-40
100 g parmesanost
ca 4 dl vetemjöl eller dinkelmjöl
150 g smör
1 tsk salt
1/2 dl mjölk, 3 procent
1 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
Garnering
svarta & vita sesamfrön
Gör så här
1. Riv parmesanosten fint.
2. Blanda alla ingredienser i en bunke. Knåda degen för hand eller i en köksmaskin.
3. Dela degen i två bitar och forma dem till rullar.
4. Rulla en längd i vita och en i svarta sesamfrön. Klä rullarna i plastfolie och lägg dem i frysen en kort stund för att lättare kunna skära fina kex.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Skär kexen i ca 4 mm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda kexen mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på galler.
Jag och mina barn
Kram//Erica