Maskroskapris
På försommaren var jag runt med cykeln och sökte dessa små hårda maskrosknoppar.
Jag kom fram till att dom hårdaste och bästa var dom som växte närmast marken vid bladrosetten.
Ja jag förstår att ni tycker jag är tossig ( tyck nog ja o) men jag får i huvudet att jag måste testa nya saker.
Sen har jag glömt bort dessa små burkar.
Nu har jag iaf gett bort en burk till Erika , och jag ska hitta någon användning för min, för kapris använder jag inte så mycke ( läs aldrig) i min matlagning.
3 dl rensade Maskrosknoppar (ca 100 g)
2 dl Vinäger
1 tsk Salt
10 korn Svartpeppar eller Vitpeppar
1. Plocka maskrosknoppar som inte öppnat sig,plocka dom som är små och så hårda som möjligt.Rensa bort skräp och ta bort stjälken. Vill du att knopparna ska se ut som bär så ta även bort utslagna foderblad. Skölj knopparna och låt dem rinna av. Lägg dem i en rengjord burk.
2. Koka upp vinäger med salt och krossade pepparkorn till en lag. Häll den varma vinägerlagen över maskrosknopparna.
3. Lägg på ett litet fat eller en tyngd så att knopparna hålls under ytan i lagen, annars flyter de upp.
4. Låt maskrosknopparna ligga i vinägerlagen ett dygn innan de används. Förvara knopparna i lagen. Ställ burken svalt.
5. Använd maskroskapris som krydda eller tillbehör till fisk-, kött- och växträtter.
Ska nog toppa smörstekt torskrygg med mina maskroskaprisar.
4. Låt maskrosknopparna ligga i vinägerlagen ett dygn innan de används. Förvara knopparna i lagen. Ställ burken svalt.
5. Använd maskroskapris som krydda eller tillbehör till fisk-, kött- och växträtter.
Ska nog toppa smörstekt torskrygg med mina maskroskaprisar.
Kram//Erica