Lefsa /Hardanger lefsan,
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/6e9be67b-18fd-4afa-8ee9-7ebaad309ada_5e6b96aee087c36ddbb645d5.jpg)
Lefsa/ Hardangerlefsa
8 bröd som läggs ihop 2&2 med smörkräm imellan
Slå på ugnen, 225-250 grader
10 dl vetemjöl
2 tsk hjortronsalt
3 dl fil
2 dl socker
1 dl ljus sirap
1,5 dl smält smör el flytande
Blanda allt till en smidig deg.
Dela i 8 ämnen.
Kavla ut i mjöl.
Kavla först med randkaveln el vanlig kavel, sen med kruskavel.
Grädda på baksten, gourmetstål eller en plåt som är inne i ugnen hela tiden.
Bröden gräddas fort.
Låt bröden kallna på galler, inbäddade i bakdukar.
Rör ihop fyllningen.
ca 200-250 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2 msk kanel
Bred fyllningen på undersidan på varje bröd.
Lägg ihop 2 och 2.
Skär i bitar.
Går bra att frysa ner.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_7387_5e6b97e6ddf2b36cc7309f8e.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/img_7381_5e6b986d9606ee13551dc332.jpg)