Pekingsoppa
Pekingsoppa
2 kycklingfiléer
1 burk skivade champinjoner
1 burk strimlade bambuskott
3 hönsbuljongtärningar
ca 3 liter vatten
4 msk vinäger
3 msk sweetchilisås
4 msk kinesisk soya
4 lättvispade ägg
2 msk sambal oelek
salt
ev maizena
Skär kycklingfiléerna i tunna skivor.
Koka upp vattnet och buljongtärningarna Och grönsakerna.
När allt kokar läggs kycklingen i Och dämpa värmen så det bara sjuder.
Låt allt sjuda i ca 15 min.
Häll i vinäger, sweet chilin och soyan, koka upp och red ev av med lite maizena för en tjockare konsistens.
Vispa lätt upp äggen och häll försiktigt ner äggvispet i soppan utan att röra om.
Läåt sjuda 50 sekunder, rör försiktigt om och servera.
Kram//Erica