Vaniljhjärtan i långpannan /Vaniljrutor
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/img_8547_5ecf81939606ee157088db75.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/fac99f59-13f4-4264-8fef-22cdab7330d7-7275-00000809a5dcae9e_5ecf81a89606ee1572db4b0d.jpg)
VANILJHJÄRTAN I LÅNGPANNA/VANILJRUTOR
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Fyllning
4 ägg
2 dl kesella
5 dl crème fraiche
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Garnering
florsocker
Ugn 200 grader
Gör så här
1. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper. ( ta undan andra halvan av degen)
2. Fyllning: Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över degbottnen i långpannan.
3. Smula resten av degen ovanpå fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Pudra över florsocker precis före servering.
Tips! Om du har en mindre matberedare kan du behöva göra degen i två omgångar. Mät upp halva mängden av ingredienserna och arbeta ihop. Tryck ut degen i långpannan, häll på fyllningen och arbeta sedan ihop resten av degingredienserna och smula på toppen.
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/77a8812d-8744-4959-9b05-05331ff6cf4d-7275-00000809ac1f1f28_5ecf8264ddf2b315f0a5ed22.jpg)