Hasselbacksmorot / Hasselbacksrödbeta
Ibland får man försöka äta något nytt, släppa att det alltid ska vara pasta, ris ell potatis.
Detta vart ett lyckokast.
Hasselbacksmorot och hasselbacksrödbeta med fetaost kan jag varmt rekomendera, antingen som ensamrätt eller som tillbehör.
Vi åt dessa till stekt färsk abborrfile och smörsås.
4 port
8 morötter minst
olivolja
salt
paprikapulver
smör
citron
- Sätt ugnen på 225°.
- Koka morötterna i en stor gryta tills de börjat mjukna, ca 10 minuter. Låt dem rinna av,
- Låt morötterna svalna något.
- Skär djupa skåror i morötterna, men var noga så att du inte skär rakt igenom. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper med snittytan uppåt.
- Snugga in morötterna med olja, strö över paprikapulver och salt.
- Lägg en hyvlad skiva smör på varje morot.
- Halvera citronen och lägg, med snittytan uppåt, på plåten tillsammans med morötterna. Sätt in i ugnen tills det fått fin färg, ca 40 minuter.
- Ös morötterna med vätskan som bildas nägra gånger under tillagningen.
( efter 20 min lägger du in rödbetorna)
Hasselbacksrödbeta
Jag använde dom förkokta som finns att köpa.
Skär rödbetan som ovan.
Strö över salt .
Lägg på en skiva smör och in i ugnen.
Dessa är klara på 20-30 min i ugnen.
Ös ibland med vätskan som bildas.
De sista 10-12 min smular du på fetaost.
( dessa rödbetor är ju jättegoda att göra till fisk)
Kram//Erica