Hjortroncurd


Här kommer en variant på curd, hjortroncurd.
 

Hjortroncurd

  • 150 g smör
  • 150 g hjortron, + några hela hjortron till garnering
  • 1,25 dl syltsocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 0,5 citron (saften)
  • 2 äggulor
  1. Koka upp hjortron och citronsaft i en kastrull, koka ett litet tag så bären släpper lite vätska. Använd ett durkslag och sila bort kärnorna. 
  2. Tillsätt socker och smör och koka försiktigt upp under omrörning. Ta av kastrullen från plattan och låt svalna någon minut. Sikta ner majsstärkelse under omrörning och rör ner äggulorna. 
  3. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och rör om hela tiden. Låt sjuda på medelvärme under omrörning tills curden har tjocknat.
  4. Häll upp i burk 
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: