Äggmuffins

Varje vecka kollar jag igenom min grönsakslåda i kylen.
Så nu var det en halv paprika och en bit purjolök som behövdes ta till vara på.
Hade även rökt skinka, en halv västerbottenost och en bit cheddar som fick rivas så de inte blev mögliga.
Så då passade att göra matiga äggmuffins.
 
 
Äggmuffins
12 st
 
fryst tinad hackad spenat
1 dl finhackad paprika
1,dl finhackad purjolök
1 dl finhackad soltorkade tomater i olja
50 g fetaost
1 dl fint strimlad rökt skinka
100 g fint riven ost
6 ägg
3 dl grädde el gräddmjölk
2 msk jalapenos mjukost
oregano
salt o peppar
 
Stek paprika, purjo, spenaten och tomaterna i lite smör el olja.
Låt kallna.
Smula ner fetaosten, rör ner osten och vispa upp äggen med mjukosten och gräddmjölken.
Rör ihop allt , krydda och ös upp i 12 muffinsformar som du med fördel ställt i en muffinsplåt.
Grädda i 175 grader i 20-25 min.
 
 
När muffinsarna har kallnat, ta ur dom från formarna, blir ju lite blött/fuktigt. 
Kan frysas.
Äts kalla eller varma. 
Idag åt jag två till lunch, värmde i micron , lite sallad och kebabdressing till.
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: