Mandelmusslor med mandelmassa
MANDELMUSSLOR
-
100 gram mandelmassa
-
2,25 deciliter vetemjöl (ev lite mer)
-
100 gram smör
-
1 helt ägg
-
0,5 deciliter florsocker
- 1/2 dl finhackad mandel
-
2 - 3 matskedar smör att smälta för att ha att smörja formarna med
Sätt ugnen på 180 grader. INTE varmluft.
Riv mandelmassa på det grövsta på rivjärnet.
Blanda i övriga ingredienser
Knåda ihop allt till en deg. Lägg in degen i kylen
Smält smör och pensla formarna. Ställ formarna i frysen ca 10 minuter.
Klä de iskalla formarna med degen. Blir det kladdigt och svårt att få ut degen mot kanterna, kan Du ta lite kallt vatten på tummen så går det mycket enklare.
Klä de iskalla formarna med degen. Blir det kladdigt och svårt att få ut degen mot kanterna, kan Du ta lite kallt vatten på tummen så går det mycket enklare.
Gräddningstid ca 8 - 12 minuter eller tills de får en fin gyllenkant.
Kram//Erica