Picklade ägg

 
 
 
Lite roligt servera picklade och färgade ägg nu till påsk.
Dom röda färgas med rödbeta och dom guldmedalj gurkmeja.
 
Picklade ägg
 
Koka så många ägg du vill pickla, låt kallna.
 
Röda picklade ägg
3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättika
1 rödbeta 

 så här:
1. Skala och riv rödbetan.
2. Koka upp vatten, socker, ättika, salt och rödbeta i en kastrull och låt sjuda 30 minuter. Låt svalna helt.
3. Koka äggen 6-7 min. Spola äggen i kallt vatten och låt svalna. Skala äggen, lägg i en glasburk och sila över den kalla lagen.
4. Låt stå i kylen över natten. 

 
Gula picklade ägg
 
1 dl ättikssprit

2 dl strösocker

3 dl vatten

1 msk malen gurkmeja

Gör så här:
1. Blanda ättika, socker, vatten och gurkmeja i en kastrull och låt koka upp tills sockret smält. Låt lagen svalna.
2. Koka och skala äggen och lägg i en glasburk. Häll över den avsvalnade lagen och låt äggen stå över natten.

Kram//Erica

Kommentera här: