Salad Olivie
Testade en ny röra , salade olivie, och gjorde en liten smörgåstårta. Använde polarbröds vetekaka.
Jag halverade detta recept, och av det blev det två små tårtor.
2 st kycklingfilé
1 lök
2 lagerblad
1 vitlöksklyfta
1 lök
2 lagerblad
1 vitlöksklyfta
4 st kokta potatisar
4 st hårdkokta ägg
50 g gröna ärter
100 g saltgurka, jag använde cornichons
100 g majonnäs ( jag tog mindre majonäs och blandade i creme fraiche också)
4 msk persisk limesaft eller citronsaft
4 msk persisk limesaft eller citronsaft
Garnering:gröna ärtor
cornichorns
cornichorns
Koka kycklingen i vatten med skalad lök, vitlöksklyfta, salt, peppar och lagerblad. Skumma av vid behov.
Sila av kycklingen och fördela till strimlor.
Mosa potatisen.
Finhacka äggen.
Blanda samman alla ingredienser och låt stå i kylen en stund innan servering, den blir godare om den får stå nån timme i kylen.
God som röra i baguette el så gör man små tårtor.
Kram//Erica