Spagettigratäng

 
Jag har ofta färdig köttfärssås/gryta i frysen, det är så bekvämt.
Av den basen kan man göra så mycke!
Nu senast blev det en spagettigratäng, riktigt gott blev det.
Köttfärssås i botten, ostsås mellan spagettisnurrorna och lite ost på innan man gratinera i ugnen.
 
Ostsås:
50 g smör
2-3 msk mjöl
3-4 dl gräddmjölk
salt/peppar
2 dl riven ost, jag hade Västerbottenost 
Smält smöret till såsen i en kastrull. Ta från plattan och vispa i mjölet. Ha i mjölk, o grädde Tillbaks på plattan och rör hela tiden tills och låt den småputtra. Smaka av med salt och svartpeppar.Rör ner osten, ( spara lite till topping)rör till den smält.
 
Koka 4-6 port spagetti al'dente.
 
Montera din gratäng.
Köttfärssås i botten, gör typ 6 bon av spagettin och ställ på köttfärssåsen.
Häll ostsåsen mellan spagettibona och lite sås mitt inspagettin.
Strö lite riven ost över.
Gratinera i 200 grader tills den fått fin färg! 
 
Kram//Erica

Kommentera här: