Västerbottenostpanacotta
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/0ddefdd9-6ed4-484a-acfd-9fcc18f261c3_6044c5c62a6b224a125a1a54.jpg)
Passar fint till buffébordet i påsk eller vad tycker ni?
Man kan även låta panacottan stelna i små muffinsf i silikon el i en liten plastfilmsklädd låda.
Västerbottenostpanacott
6-8 port (5 kaniner)
3dl vispgrädde
1 krm malen vitpeppar
1 krm cayennepeppar
2 dl riven Västerbottenost
1 krm salt
2 gelatinblad
1.Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.
2. Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt den rivna osten och rör tills osten smält helt. (Ha plattan på låg temp så det inte bränns i botten)
3. Dra bort från värmen och tillsätt gelatinbladen och smaka upp med cayennepeppar, vitpeppar & salt.
4. Häll upp pannacottan i silikonformarna och ställ i kylen ca 4-6h. När de stelnat till så kan man ställa in pannacottan i frysen.
Man ställer pannacottan i frysen så att det går att få ut de snygga formarna sedan.
Tips! När pannacottan är genomfrusen kan man med fördel ta loss pannacottorna och ställa på ett fat i kylen med plast över några h innan de skall serveras.
Jag serverade dessa små harar på en bädd av finhackad gräslök och rödlök.Morot av löjrom.
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/635ca963-7544-49af-8e12-a13150768712_6044c9c6ddf2b3199b64dbc1.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/342f8159-e70b-420c-9ee8-d44e48a96616_6044ca242a6b2249bc5a5f12.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/33155f36-4a70-453c-972e-d449ce9a49f1_6044ca6fe087c303a4b06131.jpg)