Citronbiskvier i långpanna
Att baka i långpanna är ju ett snabbt sätt att få många kakor på kort tid!
Citronbiskvier i långpanna.
Botten : 600 g mandelmassa1,5 dl socker
4 äggvitor
Smörkräm: 350 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
1 dl lemoncurd
1 msk vaniljsocker
1 äggula
Chokladganache: 300 g hackad vit choklad
1 dl vispgrädde
Garnera med rivet skal från 1 citron
Ugnen 175 grader
Kla en långpanna , 30x40 cm med bakplåtspappe.
Riv mandelmassan och vispa ihop med socker och äggvitorna till en krämig smet.
Bred ut smeten jämt på bakplåtspapperet.
Grädda mitt i ugnen ca 25 min.
Låt svalna på galler.
Vänd kakan upp och ner och dra bort bakplåtspapperet.
Vispa alla ingredienser fluffigt till en slät smörkräm med elvisp.
Bred ut smörkrämen jämt över kakan.
Låt stå ca 15 min i frysen.
Gör ganachen medans.
Värm grädden i en kastrull tills du ser första bubblan, ta kastrullen från plattan och häll ner den finhackade vita chokladen.
Rör tills du får en slät kräm.
Låt svalna något.
Bred chokladganachen över kakan och garnera med finrivet citronskal.
Låt stå kallt en stund innan du skär kakan i trekanter.