Krispig fisk i ugn
Så var det fisk på dagen meny.
I receptet jag skulle testa stod det torsk, men jag tog abborrfile från frysen.
Blev riktigt, riktigt gott.
Blev riktigt, riktigt gott.
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/42bb2d01-53a5-4041-a65a-1494b3da0e1a_62167226ddf2b31c06562da2.jpg)
Krispig fisk i ugn.
6 port
6 tinade el färsk portionsbitar av torsk el 6 abborrfileer.
salt
citronpeppar
citronzest
1 grovt riven morot
1 dl finhackad purjolök
1 dl finriven palsternacka
smör
Täcket: 1 dl olivolja
1 msk dragon
1 dl persilja
3-4 dl finhackat ljust bröd( rev fryst fralla)
2 dl fint riven västerbottenost
Ugn 175 grader
Smörj en ugnsform
Blanda den rivna moroten, palsternackan och purjolöken och bred ut i ugnsformen.
Lägg fisken på grönsaksbädde, salta, strö över citronpeppar och citronzest.
Blanda till täcket, jag använde en köksmaskin.
Rev osten, det frysta brödet, sen körde jag med knivarna.
Hällde i oljan och kryddorna.
Hällde i oljan och kryddorna.
Bredde täcket på fiskbitarna och körde i ugnen, ca 15-25 min.
( ca 53 grader innertemp på fisken)
Serverade matvete till, pressad potatis passar också fint.
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/fc2d73af-de87-46e6-b0e6-61ffaaac5a06_621675599606ee387f19578e.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/1529546a-4aa0-46fc-a8e1-027cb810a69e_621675722a6b225b2a936844.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/87c3dad1-0765-4b96-ac17-d3077381fe4c_621675a5e087c30ab5982508.jpg)