Pekingsoppa



Jag gillar soppa, matiga soppor med grönsaker är en riktig favorit.
När vi är i Umeå brukar vi gå å äta buffé på en kinakrog, och dom har så god Pekingsoppa.
Denna blev en annan variant, men jag ska fortsätta söka det receptet.
Denna soppa blev ändå riktigt god.
 
Pekingsoppa 
2 liter vatten
1 röd paprik
250 g färska champinjoner
1/5 purjolök
1 burk bambuskott
6-7 msk tomatpuré ( ta i lite eftersom)
4 st hönsbuljongtärningar
1 msk socker
2 tsk sambal oelek
1 msk ättika
3 kycklingfiléer 
maizenaredning, brun
Koka upp vattnet med buljongtärningarna.
Skär under tiden kycklingen i små tärningar Och låt kycklingen koka ca 10-15 min i buljongen.
Strimla purjolöken, finhacka champinjonerna och paprikan, lägg ner det tillsammans med bambuskott i grytan.
Tillsätt tomatpurén och koka 10 min.
Tillsätt socker,sambal oelek ( ta mindre för mindre styrka) och ättika.
Smaka av. 
Red av med maizenaredning ( alt potatismjöl)
Koka upp o servera.
 

 
Kram//Erica

Kommentera här: