Kycklinggryta
Kyckling är en tacksam råvara.
Igår blev det en gryta som gick klart i ugnen.
Igår blev det en gryta som gick klart i ugnen.
Man kan med fördel göra denna rätt med en färdiggrillad kyckling, urbenad.
Eller som jag, stekte kycklingfilé i bitar, kryddade med grillkrydda.
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/47b4523e-ad1a-46b6-89bd-786d044c9dbe_621f2b46e087c354236d38cd.jpg)
Kycklinggryta
4 port
1 urbenad grillad kyckling el 3-4 kycklingfiléer som stekts i i mindre bitar i smör o kryddats m grillkrydda
Sås: 1 msk smör
1 msk fransk senap
2 msk soja
1/2 msk nymald grönpeppar
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
Lägg kycklingbitarna i en ugnsform.
Koka upp såsen, har du stekt kycklingen själv så görs såsen med fördel i stekpannan.
Häll såsen över kycklingen.
Låt gärna kycklingen marineras i såsen i 2 timmar eller gärna över natten.
Värm ugnen till 225 grader, låt kycklingen vara i ugnen 15 min.
Servera ris el som jag, potatiskroketter till.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/9a484850-bc4b-41f3-9faa-869e1ff5ac9b_621f2d1c2a6b2270a61014c9.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/740353b2-18a2-4bd7-8a90-dd3461ed43b5_621f2d38e087c35442d7c41f.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/2be01321-fe23-462a-b812-26c9469251de_621f2d54ddf2b3459825bac0.jpg)
Kram//Erica