Kycklinggryta
Kyckling är en tacksam råvara.
Igår blev det en gryta som gick klart i ugnen.
Igår blev det en gryta som gick klart i ugnen.
Man kan med fördel göra denna rätt med en färdiggrillad kyckling, urbenad.
Eller som jag, stekte kycklingfilé i bitar, kryddade med grillkrydda.

Kycklinggryta
4 port
1 urbenad grillad kyckling el 3-4 kycklingfiléer som stekts i i mindre bitar i smör o kryddats m grillkrydda
Sås: 1 msk smör
1 msk fransk senap
2 msk soja
1/2 msk nymald grönpeppar
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
Lägg kycklingbitarna i en ugnsform.
Koka upp såsen, har du stekt kycklingen själv så görs såsen med fördel i stekpannan.
Häll såsen över kycklingen.
Låt gärna kycklingen marineras i såsen i 2 timmar eller gärna över natten.
Värm ugnen till 225 grader, låt kycklingen vara i ugnen 15 min.
Servera ris el som jag, potatiskroketter till.



Kram//Erica