Morotsmuffins


Har köpt en ny form.
Länge har jag sneglat på denna från Nordic Ware.
Små söta harar nu till påsk.
Först ut blev det Morotsmuffins med glasyr.
 
Morotsmuffins
12 st ( smeten räcker till denna form med 6 harar)
3 dl fint rivna morötter 
2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver 
1 1/2 tsk kanel
1 tsk kardemumma 
3 dl mjöl
1 dl rapsolja
3/4 dl cremefraiche 
1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och riv morötterna fint. 
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, kanel, kardemumma och vetemjöl. Rör ner det ihop med oljan i äggsmeten. Tillsätt morötter, cremefraiche  och blanda allt till en slät smet. 
3. Fyll harformen med smeten eller Fyll ca 12 muffinsformar till ¾ med smet, använd en muffinsplåt för då håller de formen bättre, men det går bra även utan form. 4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–15 min.Hararna kan behöva några minuter till, kolla med en sticka. Låt muffinsarna svalna i formarna. 
Låt hararna svalna ca 10 min i formen innan du stjälper upp dom från formen.
 
Glasyr
  • 75 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 100 g philadelphiaost
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 1 msk pressad limesaft och lite limeskal.
  1. Vispa alla ingredienser till glasyren till en fluffig smet. Bred ut el spritsa glasyren på de avsvalnade muffinsen och dekorera med färgad kokos eller strössel.
  2.  
    Kram//Erica 

Kommentera här: