Blodpudding

Jag har turen att få tag av råvaror som jag vet vart dom kommer ifrån.
Har varit sugen på blodpuding ett tag, såg ica hade bra pris, men så minns jag att jag har renblod i frysen.
Bara ta tag i tillredning.

Jag stekte skivor av den färdiga blodpudding i smör vid servering.
Stekte bacon och äpple till och så en vitkål/lingonsylt sallad som jag minns från skoltiden.
 
 
Blodpudding
2 st/ 1 1/2-2 litersformar
 
1 liter blod
7-8 dl buljong ( hade både öl och buljong)
7-8 dl råg/vetemjöl
1 dl sirap
1 dl smält smör
1 ägg
salt , kryddpeppar, lökpulver
 
Smöra, olja el klä två formar med bakplåtspapper. ( oljade formen och det fastnade i botten, blir bakplåtspapper nästa gång)
Grädda ca 1 timme i 175 grader 
i vattenbad.
Täck med folie.
 
Kolla med sticka om den är torr i mitten.
Vänd upp och ner och ta bort formen.
Låt kallna.
Skär skivor och stek i smör.
Går bra att frysa ner.

Kram//Erica

Kommentera här: