Hemavans Äppelkaka
Raggmunk i ugn
Pesto m Västerbotteno...
Fröknäckesticks
Mandelbiscotti
Matjesilltårta
Kräftlag
Hjortronsås
Korintkakor
Kubbar
Toscarutor
Makaronipudding
Köttfärssoppa m Klimp
Kram//Erica
Det blev över köttfärsröra som blev till 3 olika köttfärsrätter.
(vi är ju bara på 2 i vårat hushåll)
Köttfärssoppa m klimp
Köttfärsröra m makaroner
Makatonipudding
Lasagnemuffins
Ingredienser
250 g kavring
75 g smör
Fyllning:
400 g creme cheese
2 dl créme fraiche
2 hårdkokta ägg
1 dl riven Västerbottensost
250 g gravad lax i bit
½ rödlök
1-2 msk hackad dill
salt och peppar
2 gelatinblad
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Smält smöret. Finfördela brödet i en matberedare. Blanda smör och bröd. Tryck ut det i en form.
Skär laxen i små tärningar. Finhacka löken, äggen och dillen.
Blanda creme cheese och riven Västerbottensost med créme fraichen.
Rör i lax, lök och dill. Smaka av med salt och peppar.
Smält gelatinbladen i lite grädde.Rör ner i laxblandningen.
Bred röran över bottnen och jämna till ytan. Blir godare om den står några timmar i kylen innan severing.
Garnera med lax, citronbitar och dill.
Går även att göra i mindre portionsformar!
Kram//Erica