

Skala tunna remsor från en citron, försök att bara få med det gula, annars blir det beskt.
Lägg citronskal, socker och vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sedan puttra i 3-4 min, tills sockret löses upp.
Låt sirapen svalna.
Pressa 4-5 citroner, sila av citronsaften och kasta bort eventuellt fruktkött.
Blanda citronsaften med sirapen.
Sila av en gång till och lägg i en ren behållare och förvara i kylen upp till 1 månad.
Använd sirapen som ett koncentrat att späda ut drinkar med, med vatten till saft mm mm
En knippa persilja (500g)
1 liten rödlök
3 stora tomater eller 6-8 coctailtomater
1-3 citroner
(2 msk torr mynta)
1/2-1 dl finmalen bulgur
1/2 dl god olivolja
Salt
Gör så här:
Skölj persiljan noga. Hacka den rätt fint.
Hacka löken och tomaterna. Blanda allt i en skål, tillsätt citronsaft, mynta, bulgur och olivolja. Tillsätt knappt 1 dl bulgur, vätskan ska ju räcka att göra den mjuk.Smaka av med salt.
Låt stå tills bulguren mjuknat.