



Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.
4 dl vetemjöl
1,5 dl vatten
1) Blanda ihop mjöl och vatten till en mjuk deg. Knåda den i minst 5 minuter. Låt degen ligga i en bunke täckt av en fuktig handduk i 30 min.
2) Värm upp stekpannan så den blir riktigt het.
3) Dela degen i 15 bitar och kavla ut till en rundel ca 15 cm i diameter.
4) Stek i den heta, torra stekpannan 1 minut på ena sidan och 30 sekunder på den andra.
Receptet är taget ur den indiska kokboken ”Indisk mat” av Madhur Jaffrey.
4 port
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
Whiskysås
3 dl vispgrädde
1/2 dl whisky
1/2 dl kinesisk soja (Kikkoman)
Garnering
cocktailtomater på kvist
kryddgrönt
Ugn 200°
Gör så här
1. Putsa och krydda kycklingfiléerna. Bryn kycklingen i smör.
2. Lägg kycklingen en smord ugnsform.
3. Sås: Blanda grädde, whisky och soja och häll över kycklingen.
4. Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt några cocktailtomater steka med de sista tio minuterna.
5. Garnera med kryddgrönt och servera med klyftpotatis.
Recept från hemmets.se
Jag brynte kycklingen i smör, saltade o pepprade.
Hällde i whiskeyn o tuttade på.
Sen ner med grädden o sojan.